Kolem kamen č.33

Znáte ty lidi, co pořád brblají o tom, že líp už bylo, že tenkrát, to se žilo…No, v současné době se nám s nimi chce jaksi souhlasit. Ani by nás před víc než rokem nenapadlo, jak se to vlastně máme fajn. Kdyby nám někdo řekl, že se s přáteli nebudeme scházet v hospodách, že si pivo maximálně v petkách budeme nosit od okénka domů, kde s námi stejně přátelé nesmí být,asi bychom tenkrát kroutili hlavou. Smutku, stresu a slz je za poslední dobu opravdu moc, ještěže už zaťukalo jaro. A s ním přichází ruku v ruce i náš časopis s číslem třiatřicet. I my s ním utečeme do dob, kdy prý tedy bývalo líp, do minulosti. Seznámíme vás s tradičními metodami výroby kachlů, poradíme vám, jak se ke starým kachlovým kamnům chovat. Nejen milovníky reklamy jistě potěší marketingové materiály a staré katalogy našich předků kamnářů. Ale nebojte, celé číslo neřeší jen doby minulé. Představíme vám úspěšného mladého muže, který po otci přebral velmi úspěšnou firmu. Osobností čísla je tentokrát Hubertus Brunner, který v bavorském Eggenfeldenu skvěle vede firmu, pro kterou jeho otec žil, dýchal a vybudoval ji na velmi pevných základech – respekt, motivace a férovost. Stejných zásad se drží i jeho syn, se kterým si přečtete zajímavý a motivující rozhovor. Povídali jsem si ale i v Čechách. Se dvěma zajímavými chlapy. S Lubošem Bervidou o tom, jak dlouho roste les a jak se o něj pečuje. Za Tomášem Jiskrou jsme si odskočili do Zájezdního hostince U Jiskrů, kde tento kuchařský mistr připravuje jídla nejen podle dávných receptur Magdaleny Dobromily Rettigové. Samozřejmě dostanete tipy i na dvě skvělé knížky, které rozhodně stojí za přečtení, a na dvě parádní alba, co si prostě musíte poslechnout. Budeme doufat, že už si brzy budeme moct jet, kam chceme, že si budeme moct dělat, co chceme, zkrátka že se život vrátí do normálu. V tom případě pro vás máme tip na jeden úžasný výlet – zajeďte si do Vimperka. Po rozsáhlé rekonstrukci, která trvala téměř dva roky, na zámku Vimperk můžete spatřit úžasné repliky renesančních kachlových kamen. Věřte, že tato podívaná rozhodně stojí za to. Naši milí čtenáři, opatrujte se, přivítejte jaro ve zdraví, s úsměvem na tváři a s vírou, že brzy už určitě bude líp. Přejeme vám hezké jarní chvíle strávené s časopisem Kolem kamen.

 

Přejít do knihovny