Kolem kamen č.25

Vy všichni, co jste v březnu vlezli za kamna, dobře poslechněte známou pranostiku a v dubnu tam určitě ještě buďte! Společnost vám totiž bude dělat naše zbrusu nové číslo, první v letošním roce. A uvařte si ke čtení něco teplého k pití, protože se s námi mrknete na hory, kde byla zima přímo pekelná.

Ale my jsme si ji letos užili královsky. Objeli jsme pro vás téměř všechny české hory, abychom zjistili, jak si s vytopením chalupy poradily zlaté české ručičky kamnářů. A vězte, že opravdu budete koukat! Kachlový sporák, geniální a univerzální topidlo, je prostě na horskou chalupu ta správná volba. Uvaří, upeče, ohřeje vodu, co víc si ke štěstí přát. Ovšem nabídneme vám i jinou možnost vytápění, širokou škálu krbových kamen a samozřejmě vám i poradíme s jejich výběrem.

Být v Krkonoších a nevyzpovídat pro vás Zdendu Volecha, to by prostě nešlo! Sice jsme ho museli ze svahu tahat heverem, protože zrovna napadl čerstvý prašan, ale povedlo se a my vám nabídneme moc příjemné povídání s tímto snowboarďákem s ohněm v srdci.

A když už jsme byli v Krkonoších,trochu jsme taky zapátrali v minulosti a napsali článek o jednom zajímavém muži, který hory velmi miloval a udělal pro ně i pro jejich obyvatele opravdu hodně – představíme vám hraběte Jana Nepomuka Harracha.

Kdyby vám u čtení Kolem kamen byla přeci jen zima, zcela určitě vás zahřeje rozhovor s Jiřím Bajerem, mistrem kovářem, za kterým jsme si zajeli popovídat do jeho vyhřáté dílny.

Je nám jasné, že se vám z pohodlné pece asi nebude chtít, ale budete muset- až si totiž přečtete naše recepty, které jsme na horách posbírali, prostě je budete chtít hned vyzkoušet. No a až si pak s plným pupkem zase zalezete za kamna, určitě nepřehlédněte článek tak trochu postavený na hlavu. Zavedeme vás v něm přímo na opačnou stranu zeměkoule, abyste zjistili, že trávit zimu někde v teple vůbec není k zahození.

Ať s naším časopisem strávíte taky tak pěkné chvíle jako my, když jsme ho pro vás chystali! Užijte si jaro!

 

 

 

Přejít do knihovny