Kolem kamen č.29

Bylo by fajn, kdybychom si mohli užívat jaro tak jako vždycky, vyhřívat se na sluníčku, grilovat, pít pivko na terásce s přáteli. No, letos to jaksi nevyšlo, spíš než radost v nás převládá strach a to fakt není dobře. Naštěstí nám z tiskárny dorazilo, ještě teplé a voňavé, jarní číslo časopisu Kolem kamen. Vy všichni, kdo jste našimi pravidelnými čtenáři, ho co nevidět budete mít ve vašich schránkách a my doufáme, že vás tímto barevným číslem alespoň trošku potěšíme.

Devětadvacítka rozhodně není nudná, ponurá, šedá. Nic proti šedé, o té vám ale povídat nebudeme. Vybrali jsme pro vás bílou, modrou a zelenou a myslíme si, že jsme se trefili do černého. Jarní vydání Kolem kamen je totiž věnované barvám, jejich nejrůznějším odstínům, dekorování a glazurám. Ve středočeských Hrusicích jsme se potkali s Tomášem Jírou, osobností tohoto čísla. Dozvíte se třeba, že si tento kamnář, který se řemeslu věnuje skoro dvacet let, vymyslel pro stavbu kamen vlastní systém tvarovek RoVe. Přečtete si ale ještě o dalším šikulovi, kterému se podařilo něco, co ale raději vy, co jste kamnařinou nepolíbení, doma nezkoušejte. Pokud už máte v hlavě, že je třeba zase „od pondělí“ začít hubnout do plavek, máme pro vás pár skvělých receptů, po kterých ani trošku nepřiberete. Jarní gastrokoutek tentokrát nabízí provensálské recepty, no, budete se olizovat. Kdo do plavek hubnout nechce a nepotřebuje, může si doma upéct fantastický chléb, na který jsme dostali recept od pana Václava Friče, majitele restaurace Na Pekárně, ve které se nachází 150 let stará pec, ve které se peče chleba, který prostě musíte ochutnat.

Zapomeňte na chvíli na starosti, přestaňte se obávat, nervovat a děsit, pusťte se do zajímavého čtení a pěkně si čas s Kolem kamen užijte. Přejeme vám hezké a klidné jarní dny a hlavně…buďte zdraví!

 

Přejít do knihovny